Volg ons:
0413 - 714 100

Voel je dat er meer in je zit?

Verveel jij je wel eens op je werk? Je bent niet de enige, maar als dit dagelijks is en gebrek aan uitdaging en interesse ervoor zorgt dat je liever thuis blijft, dan is er wellicht iets anders aan de hand. Vaak duurt het een lange tijd voordat je last krijgt van de bore-out. Het bouwt zich langzaam op, waardoor je je niet altijd bewust bent van de situatie. Ondanks dat je voelt dat je geluk en zelfvertrouwen achteruit gaat, ga je door. Een bore-out is een serieuze zaak en is het tegenovergestelde van een burn-out. Waar iedereen een burn-out kent en een aantal oorzaken en symptomen kan noemen, lijkt er een taboe op bore-out te liggen. Belangrijk te weten is dat bore-out geen teken van luiheid is! Vaak zijn het de meest ambitieuze mensen die in een dergelijke situatie terecht komen.

Hoe herken je een bore-out?

Bore-out Nederland noemt 3 oorzaken;
• Extreme verveling. Je hebt te weinig prikkels waardoor je energiepijl daalt. Het werk vind je saai, te eentonig en te routinematig. De motivatie om te werken is ver te zoeken, laat staan dat je er enthousiast van wordt.
• Onderbelasting. Het werk is te eenvoudig of je krijgt geen echte verantwoordelijkheid om iets te doen, te veranderen. Het kan ook zijn dat er simpelweg te weinig werk is. Je voelt je ontevreden en nutteloos.
• Gebrek aan interesse. Eigenlijk vind je je werk niet interessant genoeg en werk je misschien onder je niveau. Het werk vind je onbelangrijk en heeft geen betekenis voor je.

Wat te doen?

Geef eerlijk bij je leidinggevende aan hoe je in je werk staat. Dit motivatieprobleem kun je niet alleen oplossen. Om uit de bore-out te komen is het belangrijk iets aan je werksituatie te veranderen. Jobcrafting is hierin een veelgebruikte oplossing, dit houdt in dat je je werk meer op jouw persoonlijke behoeftes, sterke kanten en interesses laat aansluiten. Is het niet mogelijk om iets aan je huidige werkzaamheden te veranderen of lukt het je niet om het werk interessant te vinden, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een meer uitdagende baan die beter bij je past. Dit kan bij je huidige werkgever of bij een ander bedrijf.

Wanneer je merkt dat je jouw ideale baan niet bij je huidige werkgever kunt vinden kun je advies vragen. DEECOO kan je helpen. Het is belangrijk dat je je thuis voelt bij een nieuw bedrijf en zijn cultuur. Daarom vragen wij door, zodat je uiteindelijk een nieuwe baan vindt die echt bij je past. Wij zijn geïnteresseerd in jouw verhaal; wie ben je, wat drijft jou, waar wil je naar toe. In een persoonlijk gesprek zoeken wij graag met jou naar jouw droombaan. Een baan die bij jouw talenten en ambities past, maar ook bij al je andere wensen.

Over DEECOO

Wij zijn specialisten in werving en selectie voor technisch personeel is de volgende branches: werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek, (interieur)bouw en voertuigtechniek. Deecoo is een familiebedrijf met een lange geschiedenis.

Daar waar veel detacheringsbureau’s denken in snelle bemiddelingen, houden wij altijd jouw belang voor ogen. Wij begeleiden je naar een vaste baan die past bij jouw wensen en ambities. Ondersteuning bij het sollicitatieproces hoort daar uiteraard bij. Een telefoontje of mailtje is genoeg, we gaan dan graag voor jou aan het werk!

Top