Volg ons:
0413 - 714 100

Je eerste baan in de techniek gevonden via social media

Ben jij op zoek naar je eerste baan in de techniek? Er is volop werk in de sector. Toch kan het vinden van je eerste baan knap lastig zijn. Veel werkgevers kiezen immers eerder voor mensen met werkervaring. Dus hoe vind je nou een baan in de techniek als je pas bent afgestudeerd? Een baan die bovendien ook perfect bij je past? Ga eens anders solliciteren. Ga netwerken en maak gebruik van social media. Want via social media zou je zomaar die droombaan kunnen vinden.

Laat social media voor jou werken bij het zoeken naar een baan in de techniek

De meeste bedrijven zijn actief op social media. Ze laten zichzelf zien en investeren zo online in hun bekendheid en imago. Ook delen ze hier hun vacatures. Social media zijn dus bijzonder geschikt om interessante bedrijven te volgen en op de hoogte te blijven van hun nieuwste vacatures. Bovendien zijn social media ook een uitstekend medium om op een professionele manier aan je carrière te werken. Want jij kunt bedrijven volgen, maar omgekeerd kan een bedrijf ook jouw profiel bekijken. Als je social media goed gebruikt, zijn ze daarom een fantastisch openbaar visitekaartje. Door op social media bedrijven te volgen en tegelijk jezelf positief onder de aandacht te brengen, komt je eerste baan in de techniek al een stuk dichterbij. Zorg er dus voor dat jouw pagina’s op social media er altijd netjes uitzien en een goed beeld van jezelf geven. Wek vertrouwen en laat zien dat je interessant bent voor een werkgever. Je hebt dan meteen een aantal lengtes voorsprong om je eerste baan in de techniek te scoren.

Ben zelf actief op social media en straal het juiste uit

De meeste bedrijven zijn actief op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. Vooral op de eerste drie uit dit rijtje delen veel bedrijven ook hun vacatures. Met stip op één staat daarbij LinkedIn. Zorg dus dat je zelf ook actief bent op social media. Volg de bedrijven die voor jou interessant zijn. Er ligt een goudmijn aan vacatures voor het oprapen. Bedrijven, op hun beurt, kijken bij een sollicitatieprocedure naar jouw social media profiel. Dat is vaak een belangrijke informatiebron bij sollicitaties. Het is immers een reflectie van jouw persoonlijkheid en eigenschappen. Ben je voor het bedrijf iemand die overeenkomt met hun idealen, dan zou je zomaar een grote aanwinst voor het bedrijf kunnen zijn. En zo kom je weer een stap dichter bij die droombaan.

Twitter, Facebook of LinkedIn?

Veel bedrijven zetten hun vacatures online via Twitter. Er zijn zelfs twitteraccounts die vacatures uit een bepaalde sector voor je op een rijtje zetten. Een voorbeeld van zo’n vacature-account is @Techvacnl voor vacatures in de technieksector. En ook op Facebook laten veel bedrijven hun nieuwe vacatures zien. Maar het is vooral LinkedIn dat een belangrijke rol speelt als je gaat solliciteren. Professionals onderhouden op LinkedIn hun contacten en delen er hun kennis en ideeën. Veel mensen uit het bedrijfsleven en uit andere organisaties hebben dan ook een LinkedIn-profiel waarop ze hun opleiding, werkervaring en andere vaardigheden weergeven. Het is het ideale platform om te netwerken en nieuwe professionele contacten te vinden. Ben je nog niet actief op LinkedIn, wacht dan niet langer en maak een account aan. Zet een paar stappen extra en maak écht werk van je LinkedIn-profiel. Dan onderscheid jij je van de massa. Een opvallend en uitgebreid profiel wekt vertrouwen en vergroot je kansen op het vinden van een nieuwe baan.

Hulp bij zoeken naar een baan in de techniek?

Heb je vragen over een baan in de techniek? Neem dan contact op met Deecoo. Wij bemiddelen technisch personeel in Noordoost-Brabant naar een vaste baan in de volgende sectoren: werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek, interieurbouw, en voertuigtechniek / automotive. Wij kennen de bedrijven van onze klanten van binnen en van buiten en kunnen goed inschatten waar jij zou passen.

Top