Volg ons:
0413 - 714 100

DEECOO introduceert kennisplatform om meer jongeren te interesseren voor techniek!

Met de start van een eigen kennisplatform gaat DEECOO, een bureau dat bemiddelt naar vaste banen in de techniek, jongeren helpen de juiste keuze te maken voor hun carrière in de techniek. D’NEXT heet het label waaronder we online en offline onze expertises beschikbaar gaan stellen. Via D’NEXT kunnen studenten mbo en hbo, starters en young professionals alles te weten komen over de arbeidsmarkt, functiemogelijkheden, opleidingen en interessante bedrijven in de regio.

De overspannen arbeidsmarkt, met name voor veel technische beroepen, is de achtergrond geweest dat DEECOO dit initiatief heeft gelanceerd. ‘Je kunt in de huidige markt gerust spreken van een gekte’, zegt Monique Scheepjens, bij het technisch bemiddelingsbureau in Veghel. ‘Jongeren worden tegenwoordig bestookt met aanbiedingen, de één nog mooier dan de ander. Een dik salaris, een sportschoolabonnement, lekkere broodjes en gezellige bedrijfsuitjes. Dat maakt het voor iemand die aan het begin van zijn of haar loopbaan staat lastig om door alle mogelijkheden nog het bos te blijven zien. Hoe zorg je dat je nu de keuzes maakt waar je later nog steeds blij mee bent?’

Met D ‘NEXT wil DEECOO daarbij als opstap fungeren. Als specialist in detachering en werving en selectie hebben wij in 11,5 jaar tijd veel ervaring opgebouwd. In meerdere technische functies heeft DEECOO met succes vacatures ingevuld voor de langere tijd: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, voertuigentechniek en bouw en interieurbouw. Doel van D’NEXT is om voor een student, starter en young professional als vraagbaak te dienen bij al hun twijfels over het vervolg van hun opleiding of carrière.

Online platform
De doelgroep kan terecht bij ons voor tips and tricks bij sollicitaties, loopbaanadviezen, informatie over contractonderhandelingen en technische marktkennis. Ook kan D’NEXT jongeren doelgericht informeren over bedrijven die goed bij hun interesse en opleiding aansluiten. Monique vervolgt: ‘Die kennis gaan we ontsluiten via een online platform, maar het is ook de bedoeling dat we die kennis naar de doelgroep toe gaan brengen. Dat gebeurt door het geven van trainingen op uiteenlopende gebieden, het organiseren van open dagen en door aanwezig te zijn tijdens beurzen en bedrijvenmarkten in de regio.’

Kosteloze begeleiding
Ook kunnen studenten via D’NEXT aan interessante stage- en of afstudeeropdrachten komen. De begeleiding door de consultants van DEECOO is geheel kosteloos. Studenten, starters en young professionals die met vragen over hun carrière rondlopen kunnen nu al vrijblijvend contact opnemen met het bureau. Het is de bedoeling dat in september de website online gaat met uitvoerige informatie. Tot die tijd delen we alvast onze kennis op onze Instagram @dnextpoweredbydeecoo. Meer weten over D’NEXT neem contact met ons op.

Top