Besturingstechnicus

  Werktuigbouwkunde

Besturingstechnicus

Eindhoven
40
4000
- 5000
Mbo/Hbo

Als Besturingstechnicus in Eindhoven ben je de expert op het gebied van elektrotechnische besturingsinstallaties van productiemachines voor plantaardige folies. Je lokaliseert en verhelpt storingen, zoals kortsluiting en overbelasting, en voert onderhoud uit voor een soepel productieproces. Daarnaast werk je samen met collega’s aan verbeterprojecten en optimalisaties van machines en elektriciteitsnetwerken, zodat je bijdraagt aan een efficiënte en storingsvrije werkomgeving.

Dit ga jij doen

Jij bent als besturingstechnicus bij dit productiebedrijf verantwoordelijk voor de controle van elektrotechnische en elektronische besturingsinstallaties van machines om te zien of alles goed werkt. Problemen kunnen uiteenlopen van foutmeldingen in de motor tot slijtage aan sensoren en actuatoren. Aan jou om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zodat alle componenten zoals diverse besturingssoftware weer naar behoren werken en er geen verstoppingen of andere problemen zijn om uiteindelijk klantgerichte folies te ontwikkelen van plantaardige grondstoffen. Naast het oplossen van de storingen, ben je ook in staat dit in de toekomst te voorkomen en te achterhalen waar deze storingen vandaan komen. Zo zorg je voor een efficiënte en betrouwbare werking van verschillende soorten machines in dit productiebedrijf.

Daarnaast ben je betrokken bij diverse projecten en modificaties van installaties, zoals de installatie van nieuwe productielijnen of het aanbrengen van verbeteringen aan bestaande systemen. Verder houd je de Maintenance Manager op de hoogte over de status van de installaties, de uitgevoerde werkzaamheden en de geplande onderhoudsactiviteiten.

Andere taken als besturingstechnicus, zijn

  • Het beheren en programmeren van besturingssoftware, zoals PLC- en SCADA-systemen;
  • Het onderhouden van contacten met desbetreffende leveranciers, zoals Siemens S7 en TIA Portal;
  • Verantwoordelijk zijn voor het aanvoerbeleid voor VOP en VP;
  • Het up-to-date houden van het E-tekenpakket.

Dit bieden wij jou

Als besturingstechnicus ga je aan de slag in een dynamische werkomgeving waar de lijnen kort zijn waar je te maken hebt met een persoonlijke benadering. Je komt terecht in een team dat goed voor elkaar zorgt en steun aan elkaar geeft waar en wanneer nodig. Daarnaast krijg je de beschikking over professioneel gereedschap en een laptop, zodat je jouw werk optimaal kunt uitvoeren.

Daarnaast kun je rekenen op:

  • Een salarisindicatie van € 4.000,- tot € 5.000,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
  • Een reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer;
  • 29 vakantiedagen die je naar eigen inzicht kunt indelen;
  • Korting op een sportabonnement bij een sportschool naar keuze;
  • Teamuitjes, van borrels tot kerstfeestjes en meer;
  • Een goed pensioen, korting op je aanvullende verzekering, en nog veel meer.

Dit ben jij

Je hebt als besturingstechnicus een echte hands-on mentaliteit, bent communicatief vaardig en hebt aantoonbare werkervaring met het ontwerpen tot en met implementeren van geautomatiseerde besturingssystemen. Zelfstandig werken gaat je goed af en je hebt een scherp analytisch vermogen. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en vind je het geen probleem om mee te draaien in consignatiediensten. Daarbij ben je goed thuis in PLC-technologie en ook het programmeren is voor jou bekend terrein.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde opleiding Mbo/Hbo elektrotechniek of industriële automatisering, of een gelijkwaardige opleiding met als specialisatie besturingstechniek;
  • Meerjarige ervaring in soortgelijke functie, bij voorkeur binnen de (proces)industrie;
  • Kennis en ervaring met Human interface systemen voor PLC’s zoals WinCC, en net applicaties;
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Hier ga je werken

Jij gaat als besturingstechnicus werken bij een organisatie in Eindhoven die gespecialiseerd is in het klantgericht ontwikkelen en produceren van folies van plantaardige grondstoffen. Hoewel ze in de eerste decennia voornamelijk producten voor de tabaksindustrie hebben vervaardigd, hebben ze hun horizon verbreed en richten ze zich steeds meer op andere sectoren, waaronder de levensmiddelenindustrie.

Wat dit bedrijf uniek maakt, is hun nauwe samenwerking met klanten om unieke producten te ontwikkelen voor nieuwe toepassingen. Ze geloven sterk in de kracht van co-creatie en innovatie, en werken hand in hand met hun klanten om op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan hun specifieke behoeften.

Maar het draait niet alleen om werk bij hen. Ze hechten veel waarde aan het welzijn en de tevredenheid van hun medewerkers. Naast het bieden van uitdagende projecten en groeimogelijkheden, creëren ze een plezierige werkomgeving met leuke uitjes, gezellige borrels en een hecht teamgevoel. Bij hen ben je niet alleen een werknemer, maar ook een gewaardeerd lid van hun familie.

Dit doet DEECOO voor jou

Thuis voelen in jouw nieuwe baan en alle ondersteuning krijgen die je nodig hebt om succesvol te zijn, wij zorgen ervoor. Bij DEECOO begrijpen we dat werken meer is dan alleen maar een salaris verdienen, daarom kijken we naar jouw kwaliteiten en wensen. Door de persoonlijke benadering zijn wij namelijk niet zomaar een bemiddelaar, wij zijn jouw partner op weg naar succes.

Word jij onze nieuwe Besturingstechnicus?

Dat horen we graag! Je bent meer dan welkom bij ons. Bel of app voor meer informatie met Just van de Vondervoort via 06 10 71 56 59, of stuur een mailtje naar jvandevondervoort@deecoo.nl . In een persoonlijk gesprek nemen wij graag alles met je door.

Just van de Vondervoort

Sales Consultant

06 10 71 56 59

Solliciteer op deze functie

    Voornaam*

    Achternaam*

    Woonplaats*

    Telefoonnummer*

    E-mailadres*

    Upload je CV (niet verplicht)