Volg ons:
0413 - 714 100

7 Redenen voor een zomer sollicitatie

7 redenen voor een zomer solliciatie

De zon brandt, het kantoor is vrijwel leeg … en jij droomt nog steeds van een nieuwe baan. Maar solliciteren in vakantietijd, heeft dat eigenlijk wel zin? In de zomer gaat het tempo bij veel bedrijven omlaag. Collega’s gaan op vakantie en de achtergebleven medewerkers genieten van meer vrije tijd en van het mooie weer. Daarom bestaat bij veel sollicitanten het idee dat het beter is om de jobhunt uit te stellen tot na de zomer. En toch zijn er veel redenen voor een zomer sollicitatie, in dit blog lees je waarom!

Blijven solliciteren tijdens de zomermaanden

Toch blijkt uit onderzoek dat bedrijven, HR specialisten en recruiters vaak gewoon doorwerken tijdens de zomer. De zoektocht naar technisch talent gaat zeker onverminderd door. De minder volle agenda’s van managers binnen bedrijven laten zelfs meer interviews met mogelijke kandidaten toe. Zodra september op de stoep staat begint de rat race weer: er moeten Q4 doelen worden gehaald en voor je het weet staat de drukke tijd rondom de feestdagen weer voor de deur.

Daarom geeft DEECOO je 7 redenen voor een zomer sollicitatie:

1) Veel recruiters blijven gewoon actief in de zomer. Ze nemen wel vakantie, maar zeker niet allemaal tegelijkertijd. De vraag naar personeel gaat ook in de zomer door. HR managers en recruiters denken vooruit, aan de vacatures die ook na de vakantie ingevuld moeten zijn.  

2) Je hebt iets minder concurrentie.  Helaas niet zoveel als in landen buiten Nederland, waar nog steeds de mythe waart dat solliciteren in de zomer geen zin heeft. In Nederland blijft een groot aantal sollicitanten gewoon door solliciteren. Dit komt vooral doordat mensen overal gebruik kunnen maken van wifi en door vereenvoudigde sollicitatieprocedures. Hierdoor is de drempel laag om de arbeidsmarkt ook in de zomermaanden in de gaten te houden. En toch, in de zomer zijn er altijd een aantal mensen niet bereikbaar en dus blijft het een gunstige tijd voor een sollicitatie.

3) Het is iets rustiger op je werkplek, dus je kunt je beter focussen op je sollicitatie. Je hebt meer tijd om je goed voor te bereiden op een sollicitatie wanneer je minder onder druk staat. Ook kun je je beter verdiepen in het aanbod, meer brieven versturen of andere initiatieven nemen. Word je uitgenodigd op gesprek? Dan kun je het gesprek in alle rust voorbereiden.

4) De managers die je te spreken krijgt hebben het ook minder druk en dus meer tijd voor jou. De kans is groter dat ze meer ontspannen zijn, waardoor je makkelijker goed contact kunt maken tijdens je gesprek. Ook staan mensen wellicht meer open voor een vrijblijvend gesprek, waar in drukke tijden geen tijd voor gemaakt wordt.

5) Het is wellicht makkelijk om je werkgever vrij te vragen. Als er veel mensen op vakantie zijn is er minder druk om te presteren en laten sommige zaken toch wat op zich wachten. Je werkgever zal dan niet moeilijk doen als je een halve dag vrijneemt. En een bonus; het is ook nog eens rustig op de weg, dus je bent sneller waar je wezen moet.

6) Het sollicitatieproces kan sneller gaan. Vooral managers die nog op vakantie gaan, willen een aantal vacatures graag ingevuld zien voor ze de bedrijfsdeur achter zich dichttrekken. Daardoor kan je wel eens sneller een nieuwe baan hebben dan je zelf had verwacht. Soms werkt het helaas ook andersom, dan is juist iemand die je ook nog moet spreken nog niet terug vakantie en moet je daar op wachten. Maar sneller door een procedure heen rollen is zeker een mogelijkheid.

7) Ook bij DEECOO draaien we op volle toeren door in de zomer. Er staan nog veel mooie technische vacatures in de  werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek, voertuigentechniek en (interieur)bouw open. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze werktuigbouwkundige functies voor een Service Technicus All Round of misschien is de job van CNC Kanter echt iets voor jou, of voor iemand die je kent? Bekijk ook alle andere technische VACATURES in de regio Noordoost Brabant op onze website.

Dus voor wie nog twijfelt, klim in de pen, pak die telefoon, vul in dat formulier – en solliciteer juist nu, want de zomer is de perfecte tijd om te solliciteren! En als je op gesprek mag, lees dan dit blog waarin Marc Scheepjens zijn 10 expert sollicitatietips met je deelt. Zo kom je beslagen ten ijs. We wensen je veel zomers sollicitatie-succes toe.

Over Deecoo

Wij zijn specialisten in werving en selectie voor technisch personeel is de volgende branches: werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek, (interieur)bouw en voertuigtechniek. Deecoo is een familiebedrijf met een lange geschiedenis.

Daar waar veel detacheringsbureau’s denken in snelle bemiddelingen, houden wij altijd jouw belang voor ogen. Wij begeleiden je naar een vaste baan. Ondersteuning bij het sollicitatieproces hoort daar uiteraard bij. Een telefoontje of mailtje is genoeg, we gaan dan graag voor jou aan het werk, ook in de zomermaanden!

 

Top