Volg ons:
0413 - 714 100

10 Expert Sollicitatietips van Marc Scheepjens, Commercieel Directeur Deecoo

Hoe word je aangenomen voor jouw droombaan in de techniek?

Marc Scheepjens, commercieel directeur Deecoo Veghel. Detachering van technisch personeel.

Marc Scheepjens, Directeur Deecoo Veghel. 

Er is veel werk in de techniek, zo lezen we ook dit onderzoek naar de arbeidsmarktpositie in Noordoost Brabant. Je hoort dagelijks berichten over het tekort aan technisch personeel en dus zijn er ook veel mooie banen. Toch werken er nog veel mensen op plaatsen waar hun talenten onvoldoende tot recht komen.

We horen met regelmaat dat werknemers zich niet kunnen vinden in de cultuur van een bedrijf. Maar hoe vind je nou die baan die perfect bij jou past? En heb je je droombaan gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je ook wordt aangenomen? Een ding is zeker; wil je een andere baan, dan moet je solliciteren – en juist dat sollicitatieproces kan soms knap lastig zijn.

Succesvol solliciteren kun je leren!

Bij Deecoo hebben we al veel kandidaten uit de regio Noordoost Brabant bemiddeld naar een vaste baan. We weten veel over hoe we ervoor kunnen zorgen dat kandidaten ook succes hebben tijdens hun sollicitatiegesprek.  Daarom vroegen we aan Marc Scheepjens, rot in het detacherings- en bemiddelingsvak, naar zijn 10 belangrijkste Expert Tips over succesvol solliciteren in de techniek.

Marc’s 10 Expert Sollicitatietips voor het vinden van jouw droombaan in de techniek:

  1. Bereid je goed voor. Bezoek de website, social media kanalen en bekijk Youtube video’s van het bedrijf wat je gaat bezoeken. Gebruik Google en kijk wat je kunt vinden. Wat speelt er. Laat dit terloops vallen tijdens het gesprek.
  2. Schrijf thuis een aantal functie- en bedrijfsinhoudelijke vragen op en neem je aantekeningen mee naar het gesprek. Laat zien dat je betrokken, oprecht geïnteresseerd en goed voorbereid bent.
  3. Zoek naar overeenkomsten tussen jou en je gesprekspartner, dat kan in je functie zijn, plaatsen waar je ooit hebt gewerkt maar ook op zaken op persoonlijk vlak (wanneer iemand daar iets over loslaat). Bekijk iemands LinkedIn profiel voor je op gesprek gaat en opnieuw; gebruik Google, zo kun je veel te weten komen. Het mag nooit geforceerd overkomen. Let erop dat je authentiek en dichtbij jezelf blijft.
  4. Kijk naar de (middel) lange termijn en stel daar vragen over: wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Zijn aanvullende opleidingen mogelijk? Loop niet te hard van stapel, maar laat blijken dat je je wilt blijven ontwikkelen. Bedenk van tevoren wat goed past bij jouw persoonlijke wensen en je privé situatie.
  5. Stel vragen over de cultuur en de sfeer binnen het bedrijf. Vraag naar het team waar je in terecht zou komen.
  6. Heb een positieve instelling. Vermijd het om je negatief over een vorige werkgever uit te laten. De nieuwe werkgever zal denken dat je ooit hetzelfde bij hen kunt doen ook negatieve privé zaken kun je beter vermijden in het gesprek. Wees wel eerlijk over jezelf, niemand is perfect.
  7. Ben helder over salaris- en andere wensen. Zorg dat je goed voor ogen hebt waar je naartoe wil en wijk daar niet veel meer van af. Dat wekt vertrouwen.
  8. Neem je eigen CV goed door om het gesprek voor te bereiden. Laat je helpen om de aandachtspunten te vinden en hoe je hiermee om kan gaan. Vraag advies over hoe je je sterke punten het beste naar voren kan laten komen.
  9. Zorg dat je goed bereikbaar bent. Let op je telefoon en email. Reageer altijd binnen 24 uur en blijf flexibel rondom het maken van afspraken. Als dit in het begin soepel loopt heb je meteen een streepje voor.
  10. Vraag advies aan een werving en selectie bureau of plaatsing-expert zoals het Deecoo team. Wij helpen je om beslagen ten ijs te komen. Kijken naar je CV, persoonlijkheid en begrijpen waar jij goed zou passen. We helpen je om je sterke kanten goed te belichten terwijl je eerlijk blijft over je uitdagingen. Gesprekken oefenen we met je en kunnen ook bemiddelen wanneer sollicitatiegesprekken voeren niet een van je talenten is, dat is immers de techniek!

Waarom kiezen voor Deecoo?

René Niehof over Deecoo, werving en selectie technisch personeel Noordoost Brabant

Rene Niehof vertelt: “Deecoo heeft mij benaderd via LinkedIn omdat ik daar aangegeven had naar ander werk op zoek te zijn.

In eerste instantie dacht ik met het zoveelste recruitmentbureau te maken te hebben die altijd eerst een kennismakingsgesprek willen zonder dat ze iets concreets in gedachten hebben. Jij [Marc Scheepjens] had ten minste 2 potentiele opdrachtgevers waar je mij als persoon, want je had tenslotte mijn cv al goed doorgenomen, eventueel wel zou kunnen zien werken

Mijn gesprek met jou als bemiddelaar heb ik als zeer prettig ervaren. Jij bent iemand die gaat voor de beste match voor zowel klant als sollicitant. Je bent eerlijk, oprecht en transparant. Kenmerken die ik zeer kan waarderen.

Ik ben maar een relatief korte periode werkzaam geweest bij jullie omdat ik snel overgenomen kon worden door de opdrachtgever.  Waarvoor mijn dank !”

Deecoo, specialisten in werving en selectie voor technische personeel

Wij zijn specialisten in werving en selectie voor technisch personeel is de volgende branches: werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek, (interieur)bouw en voertuigtechniek. Deecoo is een familiebedrijf met een lange geschiedenis.

Daar waar veel detacheringsbureau’s denken in snelle bemiddelingen, houden wij altijd jouw belang voor ogen. Wij begeleiden je naar een vaste baan. Ondersteuning bij het sollicitatieproces hoort daar uiteraard bij. Een telefoontje of mailtje is genoeg, we gaan dan graag voor jou aan het werk.

In een volgend blog geeft het Deecoo team 10 sollicitatietips over je persoonlijke verzorging tijdens een sollicitatiegesprek om te worden aangenomen in de voor jou perfecte technische baan. Wordt vervolgd!

 

Top