Volg ons:
0413 - 714 100

One year at DEECOO, what an adventure! – door Maarten

Mijn eerste jaar bij DEECOO zit er alweer op! En aan de ene kant is dit jaar ontzettend snel voorbijgevlogen, maar aan de andere kant voelt het net alsof ik gisteren pas ben begonnen. Een dag waar ik toch heel erg zenuwachtig voor was, want ik ging een voor mij nog ‘’onbekende weg’’ bewandelen. Mijn eerste weken stonden vooral in het teken van het leren kennen van DEECOO. Hoe werken we? Welke relaties hebben we? Wie en hoe zijn onze kandidaten? Hoe zijn mijn collega’s? Natuurlijk had ik iedereen in het sollicitatieproces wel gesproken, maar toch 🙂

Verhuizen

Nou mijn verhuis-skills werden gelijk in de eerste weken al getest, want vorige zomer verhuisden we naar een nieuw pand (veel hipper en fancier dan waar we eerst zaten). Gelukkig was het op die dag niet al te warm, 35 graden maar liefst! Wij hebben ons die dag als verhuisploeg kapot gezweet, maar gelukkig afgesloten met een lekker koud pilsje.

Nadat iedereen en ook ik zijn plek had gevonden in het nieuwe pand ging mijn leerproces lekker verder: zelfstandig intakes voeren, kandidaten adviseren en begeleiden naar een nieuwe leuke baan, mijn eerste plaatsing (en daarna gelukkig snel de volgende), het behalen van mijn SEU- diploma (met een 7!), voortgangsgesprekken voeren en het zien van vele bedrijven.

Topmaand November

En toen voordat ik het wist brak de maand november aan. Voor mij een erg spannende maand, zowel op werk als op persoonlijk gebied. Mijn eerste contract liep af en ik zou voor de eerste keer vader worden. Voor beide was ik natuurlijk heel erg zenuwachtig, maar voor de een natuurlijk net iets meer dan de ander. Gelukkig kreeg ik al snel goed nieuws van Marc & Monique: mijn contract werd omgezet naar vast! Zo, de eerste last viel van mijn schouders af. En toen was het 26 november en groeide deze dag uit tot de mooiste dag van mijn leven! Ons zoontje Julan werd geboren. Zo’n mooi gevoel dat voor mij lastig in woorden te omschrijven valt. Wauw wat een top maand was november zeg! En wat een topwerkgever is DEECOO zeg: flexibel, betrokken en meedenkend zodat ik optimaal kon genieten van mijn kleine vriendje.

Zo mijn eerste half jaar bij DEECOO was voorbijgevlogen en 2022 kon voor mij beginnen! Verder met de weg die ik was ingeslagen, maar nu met al meer ervaring op zak. Maar naast deze successen bestaat het vak recruitment ook zeker uit struggles en teleurstellingen:

  • Hoe benader ik kandidaten in een over verhitte markt?
  • Kandidaten die niet op komen dagen, mij ghosten, slechte indrukken achterlaten.
  • Kandidaten die ondanks een mooie aanbieding toch niet starten.
  • Een kandidaat met een rugzakje die in mijn ogen echt een kans verdienende, maar dat bedrijven het uiteindelijk niet aandurfden.
  • Hoe zorgen wij ervoor dat we aantrekkelijk blijven voor kandidaten en opdrachtgevers.

En zo heb ik nog wel een aantal voorbeelden, maar die zal ik jullie besparen. Maar het mooie aan dit vak is dat het me extra energie geeft wanneer ik leuke kandidaten spreek en iemand écht verder kan helpen in zijn loopbaan.

Hard werken en veel vieren

Verder moet ik natuurlijk ook niet de leuke (werk) activiteiten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar vergeten. Om te beginnen het leuke personeelsuitje waar we een cursus Bosch Proate en cocktails maken kregen en heerlijk aten op sterrenniveau (leuk dat ik dit deels mede mocht organiseren). Mijn collega Just die dacht dat 180 gooien op het dart board een eitje was, de leuke en vooral lekkere traktaties (ja we vieren véél bij DEECOO). Daarnaast natuurlijk de leuke bedrijfsfilmpjes die we maakten en natuurlijk niet te vergeten de lekkere lunches op donderdag (en vaak ook op vrijdag naar de Sligro). En om iedere week weer lekker af te sluiten met de vrijmibo waar iedereen weer met enthousiasme zijn of haar weekend plannen vertelt.

Zo kan ik eigenlijk nog wel een boek schrijven over mijn avontuur in mijn eerste jaar bij DEECOO. Vol enthousiasme kijk ik in ieder geval uit naar de mooie (leer) momenten die mijn tweede jaar bij DEECOO gaan brengen en ik ben ervan overtuigd dat dit jaar nog beter gaat worden als mijn eerste.

 

Top